aanmelden cacao ceremonie

Cacao Events

Cacao Ceremonies

Cacao is een veilig en gezond plantmedicijn die al eeuwenoud door de Maya´s werd gebruikt om antwoorden uit het hart te krijgen. De Maya´s noemde Cacao het voedsel ook wel Food for the Shift. Cacao was niet voor iedereen toegankelijk. Het werd alleen gedronken door de elite, koningen en stamhoofden. Alleen zij waren uitverkoren om toegang te krijgen tot de poort van wijsheid. Door de intenties van de ceremonies, de bestanddelen en de heilige grond waarin de cacaoboom groei, kom je sneller in een theta-frequentie waardoor je meer in contact komt met je Hogere Zelf...ofwel je spirit.

Ceremonieel cacao werkt op 3 lagen: Het hoofd (gedachten & Inspiratie,) de buik (plek van de emoties)...en als derde het hart die deze lagen verbindt met elkaar om liefde, kracht en eenheid te voelen en te integreren. Op een subtiele manier werkt de cacao...soms nog dagen erna door in jouw leven. Je moet er alleen wel voor openstaan om je hart te willen openen voor al het moois wat je hart je kan influisteren. En als je er voor openstaat om heel subtiel mooie inzichten en hartfluisteringen te ontvangen, dan gebeuren er mooie dingen.  

Cacao the Food for the Shift....food of the Gods

Bewezen gezondheidsbevorderende eigenschappen van cacao:
 

Het hoofdbestanddeel van chocolade, cacao, bevat antibacteriële bestanddelen dus werkt ontstekingsremmend. Het stofje epicatechine, kan de natuurlijke werking van de lichaamseigen ontstekingsremmer cortisol verbeteren. De stof kan daardoor tevens een positief effect hebben op de werking van medicatie voor bijvoorbeeld COPD-patiënten

Natuurlijke anti-depressiva: cacao heeft een enorme invloed op uw gevoel van welbehagen door het stofje fenylethylamine. Dit stofje maakt je lichaam ook aan als je verliefd bent. Door fenylethylamine stijgt je energieniveau
en raak je in een betere mood.

De geur die cacao afgeeft, helpt mensen te ontspannen, en verlost hen van stress, dankzij de invloed op de theta hersengolven.

 

Hoe hoger de concentratie van cacao, hoe positiever de impact op cognitie, geheugen, stemming, weerstand en andere gunstige effecten.
 

Magnesium heeft een stressverlagende werking en kan je helpen ontspannen als je snel overprikkeld raakt. Magnesium is namelijk belangrijk voor de overdracht van prikkels naar je hersenen. Als je snel overprikkeld bent, kan magnesium je helpen om de wereld er minder overweldigend te doen uitzien.


Cacao is geweldig voor mensen die problemen hebben met hun slechte cholesterol. Het bevat immers een soort onverzadigd vetzuur, oliezuur genaamd, dat ervoor gekend staat goede cholesterol te doen toenemen.


Cacao is goed voor zij die belang hechten aan hun gewicht. Eén kopje warme chocolademelk gemaakt van rauwe cacao (met bij voorkeur amandelmelk) voor de maaltijd, vermindert uw eetlust aanzienlijk.


Cacao bevat flavonoïden(flavanolen) en hebben een gunstig effect op hart en bloedvaten en diabetes zouden kunnen voorkomen.


Anit-aging: studie wijst uit dat cacao bijdraagt aan een verminderde rimpelformatie en collageendegradatie.

Cacao bevat een sterke dosis specifieke mineralen en voedingsstoffen die helpen het lichaam te helen, lever en nieren te ontgiften


Mexicaanse genezers gebruiken cacao om insectenbeten en bronchitis te genezen.

 

Bron van mineralen: Magnesium, ijzer, kalium, calcium, zink, koper en mangaan.

Bron: De onbekende en ongekende voordelen van cacao

Wil jij ook de liefdevolle helende werking van cacao ontdekken voor een gezond en sterk lichaam en in contact komen met je onderbewustzijn en innerlijke kracht waardoor je diverse inzichten en heling kunt ontvangen op fysiek, emotioneel en spiritueel gebied? Meld je dan aan voor een van de Cacao ceremonies.

 
Data: