top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverClaudia Robert

10 redenen om mee te gaan op retraite

Bijgewerkt op: 17 aug. 2020

1) Genieten & tot rust komen kun je beste alleen doen!

Diep in ons hart zijn we allemaal die avontuurlijke types met een dwang naar vrijheid, maar sommigen van ons voelen zich niet comfortabel in een soort van onafhankelijkheid. We hebben de overtuiging dat we dit moeten ervaren met partner of met onze kinderen...dat ons geluk afhangt van samen zijn met anderen. In de praktijk valt dit genieten ‘samen’ toch soms tegen. We hebben allemaal onze verwachtingen van een vakantie en leveren veel van onszelf in. We geven veel energie weg aan de kinderen of aan onze partners en cijferen onszelf compleet weg. Door op een retraite te gaan, ben je verzekerd van een veilige omgeving en de meest geweldige accommodaties en voorzieningen. In deze bedding kun je echt ervaren wat genieten voor jou betekend en vooral waarom het zo belangrijk is. De magie van een retraite zit hem in de beleving van mensen die met dezelfde wensen rondlopen…dit schept een bijzondere band!

2) Door nieuwe dingen te ervaren, verander je!

Wanneer je in een onbekende omgeving wordt geplaatst, krijg je de kans voor een nieuw perspectief. Door het delen van verhalen zal je veel kunnen herkennen in de levens van anderen…je bent niet de enige die struggels heeft op je levenspad.. Ook het besef dat je kunt genieten alleen met jezelf of met vreemden is een heerlijk overwinningsgevoel op jezelf!

 

3) Je kunt iets nieuws leren over jezelf

Buiten de herkenningen en verbinding die je ervaart in de groep, heb je ook een coach tot je beschikking die met je meekijkt naar de zorgen of lasten die je ervaart. Samen kijk je naar belemmerende zaken die spelen in je leven en kom je tot inzichten en tools om dingen anders te doen of anders te bekijken. Elke ochtend is er tijd voor gezond ontbijt en yoga. Daarnaast kun je genieten van een massage, reiki of lifecoachsessie. Een retraite geeft veel persoonlijk inzicht en persoonlijke aandacht. Het geeft echt waarde om aan jezelf te werken en zal je lichtheid en voldoening ervaren.

4) Je kunt nooit teveel vrienden hebben!

Het kan een beetje intimiderend zijn om nieuwe mensen te ontmoeten, vooral wanneer je naar een retraite gaat voor genezing of verwerken van verdriet. Maar het feit is, dat als er andere mensen om je heen zijn met soortgelijke ervaringen, dat het je echt van dienst zijn voor jouw heling. Thuis sluiten we ons vaak af voor de maatschappij als we niet lekker in ons vel zitten, maar kan je mogelijkheden om dingen anders te zien beperken. Door afsluiting of ontkenning van ongemakkelijke zaken die spelen in je leven, kun je je verwijderd van de wereld voelen of eenzaam. Het kan dus heel bevrijdend zijn om met andere vrouwen te zijn die ook op zoek zijn naar een verandering in hun leven. Het kan juist heel fijn zijn om vrijuit over je gevoelens te praten met vreemden.

5) Ervaar real 'Me Time'

Het is erg belangrijk om je grenzen te leren ontdekken en jezelf rust en ruimte te gunnen. Tijdens een retraite kun je niet alleen nieuwe ervaringen opdoen, maar ook tijd vinden voor jezelf. Niemand die iets van je verwacht of afhankelijk van je is; geen kind, geen baas of geen partner. We gaan weer onze oorspronkelijke 'zelf' ontdekken. Vragen zoals; waar word ik blij van?, waar geniet ik van? en hoe kan ik deze dingen weer inplannen in mijn leven, komen aan de orde Je ervaart ook weer de kracht van moeder natuur; de helende werking van de zee, je hoofd vrij maken tijdens wandelingen of juist geïnspireerd raken door iets .…voel je weer verbonden met alles om je heen!

6) Kijk om je heen...zie de wereld!

Door naar een retraite te gaan, reis je van huis en geef je jezelf de kans om deze wereld te verkennen. Door jezelf op een nieuwe plek te plaatsen met een andere energie, ben je volledig aan het voelen en gebruik je weer volop je zintuigen. Je ogen hebben iets nieuws om naar te kijken. Laat je weer verwonderen over de wereld en de plaats die jij daar inneemt!

7) Niet voor iedereen beschikbaar zijn

Veel te veel zijn we afhankelijk van onze smartphones geworden; social media checken, email checken, berichten checken...stel je voor dat je iets mist of niet snel genoeg reageert naar iemand. Diep van binnen weten we wel dat we teveel tijd spenderen aan ons online leven. Stel je voor dat we wat missen…en het enige wat we waarschijnlijk echt missen is het echte leven om ons heen. Je gaat beseffen dat wat er echt toe doet om je heen gebeurd in het hier en nu. Met bewuste ingelaste online-tijd en daarnaast rust van je mobiel, is het geweldig om niet de behoefte te hebben om het elke 5 minuten te controleren. Je wordt er echt rustiger van en de dag wordt kwalitatief beter en bewuster vervuld.

8) Loslaten: je leert toestaan en de controle uit handen te geven

Door de keuze te maken om op retraite te gaan, moet je leren de controle over te dragen aan andere mensen en aan het moment. Laat je verwachtingen vallen en laat je helemaal ondergedompeld zijn in je cadeau! Een retraite werkt tot op zekere hoogte als een ontsnapping, dus sta jezelf toe om te ontsnappen. Geef je over aan, wat er is en wat er komt.

9) Doe het voor jezelf, en voor niemand anders

Wees zelfzuchtig en wees lief voor jezelf. Als je voelt dat er een bepaalde terugtrekking met je resoneert en je het niet uit je hoofd kunt krijgen, is dat een zeker teken dat het universum. Mocht je een geldblokkade opmerken bij jezelf, maar heel duidelijk kan voelen dat je dit moet doen, creëer dan een manier om geld bij elkaar te sparen. Onze retraites zijn in termijnen te betalen. En realiseer dat er geen betere manier is om geld te besteden aan je gezondheid en gevoel van welzijn. Where intention goes, energy flows!

10) Wees niet zo hard voor jezelf

Het belangrijkste is dat dit een tijd is om jezelf te verkennen zodat je kunt groeien; het heeft geen zin om verwachtingen te hebben en druk op de uitkomst te zetten .Om te veranderen, moet je open staan ​​voor alle mogelijkheden. Zelfs als de veranderingen niet op één dag, of vijf dagen of twee weken plaatsvinden, weet dan dat je de zaadjes van verandering hebt geplant, Weet dat de intentie al gezet is vanaf het moment dat je je opgeeft voor de retraite! Vanaf hier gaat het leven voor jou werken, omdat je een keuze vanuit je hart hebt gemaakt. Neem wat je leert mee naar huis door elke nieuwe oefening die je het meest baatte te integreren in je leven. Dit is hoe verandering zich kan blijven manifesteren.

Dus wat heb je te verliezen? Tijdens een retraite krijg je de kans en tijd om aan jezelf te wijden; aan je groei en zelfzorg, erop vertrouwend dat aan je behoeften zal worden voldaan. Een retraite geeft je de mogelijkheid om te vertrouwen op je intuïtie, je leraar, je gids en je medereizigers. Vertrouw op het proces van de reis!

Met veel liefde ontvang ik je op een van de retraites!

Claudia

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page