top of page

Sense: De Kracht van WaarnemingMijn bedrijf draagt het woord Sense, omdat ik erg resoneerde met het woord ´sensen´ wat voor mij staat voor waarnemen. Naast de vijf traditionele zintuigen - zicht, gehoor, smaak, reuk en tast - kunnen we waarnemingen doen op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Deze belangrijke aspecten vind ik in ons leven erg onderbelicht, dus daar wilde ik meer bewustwording in bieden en deuren openen naar diepere lagen van bewustzijn en zelfontdekking.


De Essentie van Sense: Waarnemen op Alle Niveaus

Het besef dat we niet alleen inzichten over onszelf verkrijgen door dingen te weten en te begrijpen, maar ook door ons zeer intelligente waarnemingssysteem, vormt dat de kern van mijn benadering. Ons lichaam en onze geest zijn nauw met elkaar verbonden, en ze communiceren voortdurend met elkaar. Dit is waar de *Kosha-lagen in het spel komen, die signalen oppikken en deze naar ons fysieke lichaam vertalen.


Analytisch Coachen: De Weg naar Inzicht en Begrip

In mijn werk als (business)coach integreer ik analytisch coachen met het gebruik van ons waarnemingssysteem. Analytisch coachen helpt bij het verkrijgen van inzicht en begrip in onze gedachten, gedragingen en overtuigingen die ons belemmeren. Het helpt ons bewust te worden van wat er speelt, maar het stopt daar niet. Door ons te richten op ons waarnemingssysteem, kunnen we een dieper niveau van bewustzijn en begrip bereiken. Het is als het openen van een nieuwe deur naar een verborgen dimensie van wijsheid. Onze zintuigen zijn veel krachtiger dan we vaak beseffen. Ze kunnen subtielere signalen en informatie opvangen die ons kunnen helpen bij het nemen van beslissingen, het ontwikkelen van intuïtie en het aanvoelen van de juiste koers.

Resonantie: De Sleutel tot Dieper Begrip en Inzich

Resonantie speelt een belangrijke rol in dit proces. Wanneer we ons hart openen en ons verbinden met ons gevoel, kunnen we de resonantie voelen tussen verschillende aspecten van ons leven. Het ongeziene veld omringt ons en draagt een oneindige bron van kennis en wijsheid in zich. Door te leren resoneren met deze subtiele energieën, kunnen we toegang krijgen tot een dieper niveau van begrip en inzicht.


De Nervus Vagus: Onze Gids naar Innerlijke Balans en Behoeften

Een essentieel onderdeel van dit proces is ook

de verbinding met de nervus vagus en haar signalen. De nervus vagus is een belangrijke zenuw die betrokken is bij het reguleren van onze emoties, ons lichaam en onze interne balans. Door bewust contact te maken met de signalen van de nervus vagus kunnen we ons lichaam beter afstemmen en luisteren naar wat het ons vertelt. Dit opent de deur naar een dieper begrip van onszelf en onze behoeften.


Luisteren naar Subtiele Signalen: Een Nieuwe Dimensie van Zelfinzicht

Door ons bewust te worden van de subtiele signalen die ons waarnemingssysteem ons geeft, ontdekken we een nieuwe dimensie van zelfinzicht en groei. We leren dat er meer is dan alleen wat we rationeel kunnen begrijpen. Er is een hele wereld van wijsheid en intuïtie die wacht om ontdekt te worden.


Het Openen van Ons Hart: Verbondenheid met het Grotere Geheel

Als we ons hart durven te openen, dan komt er een stroom van informatie naar ons toe en ontstaat er een diepe verbinding met onszelf en met het grotere geheel. We realiseren ons dat we deel uitmaken van een oneindig universum vol mogelijkheden en dat we een innerlijke kompas hebben dat ons de weg wijst.


Transformatie: De combi van Analytisch Coachen en Waarneming

Analytisch coachen biedt ons de tools om onze gedachten en overtuigingen te onderzoeken, terwijl het luisteren naar ons waarnemingssysteem ons in staat stelt om te voelen en te resoneren met de waarheid die dieper ligt. Het is de combinatie van deze twee benaderingen die leidt tot een holistische en diepgaande transformatie.


Succesvol Zijn in Zaken en in het Leven: De Kracht van Verbinding

Ik geloof er sterk in dat het bereiken van succes in zaken en in het leven niet alleen afhangt van rationele beslissingen en strategieën. Het gaat ook om het cultiveren van een diepere verbinding met onszelf en met de wereld om ons heen. Door ons waarnemingssysteem te omarmen en te luisteren naar de subtiele signalen die het ons stuurt, kunnen we een pad van groei en vervulling bewandelen.


Dus, welkom bij Sense Lifecoaching, waar ik analytisch coachen combineer met het gebruik van jouw krachtige waarnemingssysteem. Ontdek hoe jij met een open hart kunt "Sensen" en processen kunt aangaan, terwijl je de verbinding met de nervus vagus en haar signalen versterkt.


*Kosha´s: In de yogafilosofie verwijst het concept van kosha's naar de verschillende lagen of aspecten van het menselijk wezen. Een kosha wordt vaak vertaald als een "omhulling", "laag" of "huls" die het ware zelf of de ziel van een individu omgeeft. Door middel van verschillende yogatechnieken, meditatie en ademhalingsoefeningen kan men streven naar het ontwikkelen, harmoniseren en verlichten van de verschillende kosha's om uiteindelijk het ware zelf te realiseren.

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

BLOG

bottom of page