Schoolcounseling
...voor een positieve groepsflow met aandacht voor het individuele kind

Als schoolcounselor is mijn doel om een positieve werkdynamiek in de klas te bewerkstelligen.
''Wat is jouw bijdrage aan een leuke sfeer en wat kun je anders doen?'', dit zijn zomaar een paar vragen die in de klas aan het licht breng en zowel klassikaal als individueel behandel. Ik geef de leerling inzicht in zijn of haar talenten, capaciteiten en krachten. Sense Schoolcounseling biedt laagdrempelige psychosociale groepscounseling op een uitdagende en speelse manier, meestal door middel van creatieve- en inzichtsoefeningen. Het doel is om de leerling in zijn kracht te zetten en bewust te maken van het eigen functioneren binnen een groep en tevens de talenten te gebruiken die in het kind aanwezig zijn. Ik geloof sterk dat alle oplossingen en zelfkennis al in ieder mens verscholen ligt en het in zich heeft om “zijn of haar eigen boontjes te doppen”.

 

Als counselor laat ik de leerling tot inzicht komen en werk ik oplossingsgericht. De leerling leert te denken in (nieuwe) mogelijkheden, niet in problemen! Als counselor bied ik de leerling een luisterend oor en ben ik toegankelijk om op af te stappen, want een gelijkwaardige relatie is in mijn optiek dé manier voor openheid en vertrouwen.
 

Ik geef schoolcounseling / kindercoaching, zowel op school als individueel in mijn praktijk.

Ik maak gebruik van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) methodieken, Oplossingsgerichte therapie, Gesprekstherapie, Counseling en Coachingstechnieken, en creatieve werkvormen 
 

De essentie van schoolcounseling:

Ik neem als counselor de problemen niet weg maar ik help de leerling om het proces van denken, voelen en doen helder te krijgen. En vanuit dit proces gaan we op zoek naar positieve, “werkende gedachten” en een goed gevoel. Het doel is om het kind goed zijn/haar gevoel te herkennen, erkennen en accepteren.

 

Wat zie je gebeuren als iemand in zijn kracht staat?

Vanuit hier gebeurt de magie en zal een kind zelfkennis ankeren en dicht bij zichzelf blijven. Het kind weet goed waar het blij van wordt en gaat situaties herkennen waarin het kind zich niet prettig voelt, dus hij/zij erkent dat gevoel bij zichzelf. Vervolgens zal het kind een authentieke manier vinden om hier mee om te gaan, zodat hij/zij een beslissing neemt wat goed voelt voor zichzelf....