top of page
Burnout

Stressgevoeligheid

Een burn-out traject introduceert 7 typen van gevoeligheid voor burn-out:

Vanitas - Onbeduidendheid

Accomodatio - Aanpassing

Praestare - Verantwoordelijkheid

Perfectio - Volmaaktheid

Saccrificatio - Opoffering

Expectatio - Verwachting

Figura - Structuur

We zien in het algemeen dat mensen vaak een combinatie hebben van 2 typen.

Meer willen weten over de Burnout-trajecten? Neem vrijblijvend contact op:

Burnout herstel & preventie

Om weer terug bij jezelf te komen met meer energie en zelfliefde

Burnout Traject - Terug naar veerkracht en balans

Ben je uitgevallen op het werk als gevolg van een burnout? Of wil je preventieve maatregelen nemen om een burnout te voorkomen? Ik bied een holistisch burnout traject dat zich richt op zowel preventie als herstel, zodat je weer terug kunt naar een staat van veerkracht en balans.

Mijn aanpak is multidisciplinair en omvat zowel cognitieve als lichaamsgerichte technieken. Ik geloof dat een burnout niet alleen een gevolg is van stress op het werk, maar ook het resultaat kan zijn van opgeslagen spanning in het lichaam en disbalans in de levensstijl. Daarom gaan we samen dieper graven en de bron van de burnout aanpakken om een duurzame verandering te bewerkstelligen.

In het traject begeleid ik je bij het vergroten van je bewustzijn van opgeslagen spanning en het herstellen van de balans in je leven. We zullen werken aan het identificeren van stressoren, het ontwikkelen van effectieve stressmanagementvaardigheden en het creëren van gezonde grenzen. Daarnaast maak ik gebruik van lichaamswerk om opgeslagen spanning los te laten en je lichaamsbewustzijn te vergroten.

Als burnout coach fungeer ik ook als brug tussen jou en je werkgever. Ik begrijp dat het herstelproces tijd en ruimte vereist, en ik zal je ondersteunen bij het communiceren met je werkgever om een passend herstelplan op te stellen. Samen werken we aan het creëren van een werkomgeving die bevorderlijk is voor je herstel en het voorkomen van toekomstige burnouts.

Wat kun je verwachten van het burnout traject?

  • Identificatie van stressfactoren en triggers (ACT-meting > burnoutgevoeligheid type

  • Ontwikkeling van stressmanagementvaardigheden en copingmechanismen

  • Herstel van lichaamsbewustzijn en loslaten van opgeslagen spanning

  • Herstel van energie en vitaliteit

  • Creëren van een gezonde levensstijl en het vinden van een goede werk-privébalans

  • Ondersteuning bij het communiceren met je werkgever en het opstellen van een passend herstelplan.
     

Laat mij je begeleiden op de weg naar herstel en veerkracht. Neem vandaag nog contact met mij op en samen zullen we de wortel van de burnout aanpakken, zodat je weer vol vertrouwen en energie kunt terugkeren naar je werk en een gebalanceerd leven kunt leiden.

 

7 typen Burnoutpatronen

Er zijn 7 hoofdpatronen van gevoeligheid voor burn-out. Deze patronen laten zien dat burn-out vaak het gevolg is van ongeremd enthousiasme. Bij deze mensen ontbreekt de rem bij dit innerlijke enthousiasme dat voort komt uit patronen van vroeger. We dienen dit als volwassen mens opnieuw aan te kijken hoe jij hebt besloten om je aan te gaan passen aan verwachtingen van de buitenwereld. Kortom, tijdens dit traject ga je anders leren kijken, ervaren en voelen.

Mijn trajecten omvatten een multidisciplinaire benadering, bestaande uit een burn-outgevoeligheidsmeting, (emotie)coaching, leefstijl/voedingsadvies en yinyoga om je te leren ontspannen wat een duurzaam resultaat oplevert. Je krijgt inzicht in ongewenste patronen en vastgezette emoties. Je leert om beter in contact te zijn met jezelf en te luisteren naar je lichaam.

 

Een gratis online kennismakingsgesprek is mogelijk. Neem gerust contact op voor vragen.

Burnout Senselifecoaching
Carl jung.jpg
bottom of page