top of page

Teamontwikkeling

Krijg inzicht in het (team)Talent en onbenut potentieel

Verbinding is de energie die bestaat tussen mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen, kunnen geven en ontvangen zonder oordeel en steun en kracht ontlenen aan de relatie"

Groepswandeling

Team & Talent

Teamontwikkeling voor meer verbinding, werkgeluk en gevoel van saamhorigheid

Team- en talentontwikkelingstrajecten - Ontgrendel het potentieel van jouw team

Is jouw organisatie op zoek naar manieren om het talent binnen jouw team te ontwikkelen en de prestaties naar een hoger niveau te tillen? Wil je als manager een dieper inzicht krijgen in de individuele competenties en teamdynamiek? Mijn team- en talentontwikkelingstrajecten bieden de oplossing die je zoekt.

 

Met behulp van de Analytical Competence Tool (ACT) breng ik de individuele competenties en talenten van jouw teamleden in kaart. Dit krachtige instrument biedt een objectieve analyse van de sterke punten, ontwikkelpunten en onbenut potentieel van elk individu. Als manager krijg je een duidelijk beeld van de kwaliteiten en potentieel binnen jouw team.

Waarom zou je dit traject moeten afnemen?

 1. Oprechte verbinding en compassie: Het traject legt de nadruk op het creëren van oprechte verbinding en compassie binnen het team. Door te focussen op hartkwaliteiten zoals empathie, mededogen en vriendelijkheid, ontstaat er een sfeer van onderling begrip en support. Dit bevordert de samenwerking en het welzijn van het team.

 2. Kernwaarden die het team ontwikkelen: Het traject richt zich ook op het versterken van kernwaarden die het team laten groeien. Denk aan waarden zoals vertrouwen, integriteit, respect en samenwerking. Door deze kernwaarden te omarmen en actief toe te passen in het dagelijkse werk, ontstaat er een sterke basis voor succes en teamontwikkeling.

 3. Verbeterde communicatie en samenwerking: Door inzicht te krijgen in de teamdynamiek en communicatiestijlen, kunnen eventuele obstakels of misverstanden worden aangepakt. Teamleden leren effectiever samen te werken, te communiceren en elkaars sterke punten te benutten. Dit leidt tot een betere samenwerking en een positieve werkcultuur.

 4. Leiderschapsontwikkeling: Het traject biedt ook mogelijkheden voor leiderschapsontwikkeling binnen het team. Door individuele leiderschapscompetenties te identificeren en te versterken, kunnen managers groeien in hun rol en effectieve leiders worden die het beste uit hun team halen.

 5. Verhoogde betrokkenheid en motivatie: Wanneer teamleden zich erkend voelen voor hun competenties en talenten, neemt de betrokkenheid en motivatie toe. Dit resulteert in een hogere productiviteit, lagere verloopcijfers en een positieve werksfeer.

 6. Creëren van teamspirit: Het traject richt zich ook op het creëren van een sterke teamspirit. Door gezamenlijke doelen en waarden te definiëren, teambuildingactiviteiten uit te voeren en regelmatig te reflecteren, wordt er een hechte band binnen het team opgebouwd. Dit stimuleert de samenwerking, creativiteit en innovatie.

Ontgrendel het potentieel van jouw team met mijn team- en talentontwikkelingstrajecten. 

Team & Talenttraject :

We starten met een ACT meting (Analytical Competence Tool). De ACT-meting creëert inzicht in de eigen talenten en valkuilen én die van collega’s leidt tot wederzijds begrip. Door onbewuste patronen binnen het team naar boven te halen, begrijpt men wat zijzelf en de ander nodig hebben voor een fijne samenwerking. Weten waar ze wel en niet van nature goed in zijn, wat ze nog kunnen ontwikkelen en van elkaar leren, zorgt voor een onmisbare groeimindset binnen het team. Zo maak je samenwerken gerichter, succesvoller en passend bij ieder individu.

Voorbeeld van een Stappenplan

Voorstel programma/workshop opzet, deze omvat de volgende activiteiten:

 • Pre-workshop afstemming/interviews, eerste interview met opdrachtgever om o.a. de probleemstelling door te spreken.

 • ACT-meting: individueel/team

 • Debriefing ACT-meting Team + probleemstelling helder neerzetten (interactief gedeelte) hele dag:

 • De eerste workshop; Ik en de Ander (natuurlijk talent en prestatiekracht)

 • De tweede workshop; Mijn competenties die in het team van waarde zijn: 

 • De derde workshop: Teamspirit & Alignment - onze kracht als team!

 • Terugkomdag: evaluatie op verbeteringen en wat nog aandacht vraagt

Naast Team & Talent, kan ik ook begeleiden bij andere thema's:

 

 • veiligheid en vertrouwen creëren

 • verbeteren energieveld & groepsdynamiek

 • versterken van onderlinge verhoudingen en interactie

 • basishoudingen in communicatie

 • Team kernwaarden

 • uitspreken en aanspreken: verwachtingsmanagement

 • kwetsbaarheid tonen als kracht

 • omgaan met groepsbesluitvormingsprocessen

 • zicht op drijfveren, kwaliteiten, talenten en valkuilen in het team

 • gezamenlijke doelen en visie uitdragen: ‘commitment’ en ‘alignment’

 • teamvisie op gewenst gedrag en ‘cultuur’ van het team

 • vitaliteit op de werkvloer

 • leren mediteren en/of yinyoga bij bedrijven

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op via contact. Ik hoor graag van je!
 

Ik heb een praktijk in Badhoevedorp en werk ook in-company, maar ik wandel ook graag met mijn cliënten in de natuur of op het strand. 

_Brochure team retreat 2023.png
Sense Lifecoaching praktijk
bottom of page