top of page

Zondag 24 april

Cacao Ceremonies

Er zijn diverse soorten ceremonies uit verschillende culturen en worden gegeven sinds mensenheugenis. De intentie van een ceremonie is om je te helpen verbinden met Spirit of ookwel je hogere Zelf genoemd. Je kan dit proces zien als purificatie voor lichaam en geest en een helpende hand om meer verbinding te ervaren met jezelf en de ander. Door dingen te delen, kun je jezelf herkennen en erkennen in een ander. Je verkrijgt zoveel meer inzicht waardoor bepaalde thema’s die in je leven spelen veel zachter worden. In heel veel landen kennen ze bijvoorbeeld geen depressie of een burn-out. Dit komt omdat emoties en obstakels veel sneller gefilterd worden doordat de mensen samenkomen en elkaar leren dragen. In onze maatschappij zijn we meer als individu gaan leven en zien daar nu ook het effect van.

 

Tijdens mijn ceremonies gebruik ik het liefst cacao, omdat cacao instinctief al wordt herkend door de meeste mensen als zacht en liefdevol. Cacao is een veilig en gezond plantmedicijn die al eeuwenoud door de Maya´s werd gebruikt om antwoorden uit het hart te krijgen. De Maya´s noemde Cacao het voedsel ook wel Food for the Shift. Cacao was niet voor iedereen toegankelijk. Het werd alleen gedronken door de elite, koningen en stamhoofden. Alleen zij waren uitverkoren om toegang te krijgen tot de poort van wijsheid. Door de intenties van de ceremonies, de bestanddelen en de heilige grond waarin de cacaoboom groei, kom je sneller in een theta-frequentie waardoor je meer in contact komt met je Hogere Zelf...ofwel je spirit.

Ceremonieel cacao werkt op 3 lagen: Het hoofd (gedachten & Inspiratie,) de buik (plek van de emoties)...en als derde het hart die deze lagen verbindt met elkaar om liefde, kracht en eenheid te voelen en te integreren. Op een subtiele manier werkt de cacao...soms nog dagen erna door in jouw leven. Je moet er alleen wel voor openstaan om je hart te willen openen voor al het moois wat je hart je kan influisteren. En als je er voor openstaat om heel subtiel mooie inzichten en hartfluisteringen te ontvangen, dan gebeuren er mooie dingen.  

Cacao the Food for the Shift....food of the Gods

Bewezen gezondheidsbevorderende eigenschappen van cacao:
 

Het hoofdbestanddeel van chocolade, cacao, bevat antibacteriële bestanddelen dus werkt ontstekingsremmend. Het stofje epicatechine, kan de natuurlijke werking van de lichaamseigen ontstekingsremmer cortisol verbeteren. De stof kan daardoor tevens een positief effect hebben op de werking van medicatie voor bijvoorbeeld COPD-patiënten

Natuurlijke anti-depressiva: cacao heeft een enorme invloed op uw gevoel van welbehagen door het stofje fenylethylamine. Dit stofje maakt je lichaam ook aan als je verliefd bent. Door fenylethylamine stijgt je energieniveau
en raak je in een betere mood.

De geur die cacao afgeeft, helpt mensen te ontspannen, en verlost hen van stress, dankzij de invloed op de theta hersengolven.

 

Hoe hoger de concentratie van cacao, hoe positiever de impact op cognitie, geheugen, stemming, weerstand en andere gunstige effecten.
 

Magnesium heeft een stressverlagende werking en kan je helpen ontspannen als je snel overprikkeld raakt. Magnesium is namelijk belangrijk voor de overdracht van prikkels naar je hersenen. Als je snel overprikkeld bent, kan magnesium je helpen om de wereld er minder overweldigend te doen uitzien.


Cacao is geweldig voor mensen die problemen hebben met hun slechte cholesterol. Het bevat immers een soort onverzadigd vetzuur, oliezuur genaamd, dat ervoor gekend staat goede cholesterol te doen toenemen.


Cacao is goed voor zij die belang hechten aan hun gewicht. Eén kopje warme chocolademelk gemaakt van rauwe cacao (met bij voorkeur amandelmelk) voor de maaltijd, vermindert uw eetlust aanzienlijk.


Cacao bevat flavonoïden(flavanolen) en hebben een gunstig effect op hart en bloedvaten en diabetes zouden kunnen voorkomen.


Anit-aging: studie wijst uit dat cacao bijdraagt aan een verminderde rimpelformatie en collageendegradatie.

Cacao bevat een sterke dosis specifieke mineralen en voedingsstoffen die helpen het lichaam te helen, lever en nieren te ontgiften


Mexicaanse genezers gebruiken cacao om insectenbeten en bronchitis te genezen.

 

Bron van mineralen: Magnesium, ijzer, kalium, calcium, zink, koper en mangaan.

Bron: De onbekende en ongekende voordelen van cacao

Wil jij ook de liefdevolle helende werking van cacao ontdekken voor een gezond en sterk lichaam en in contact komen met je onderbewustzijn en innerlijke kracht waardoor je diverse inzichten en heling kunt ontvangen op fysiek, emotioneel en spiritueel gebied? Meld je dan aan voor een van de Cacao ceremonies.

De eerste volgende Retreat met ceremonie is op 24 april in de Bronhoeve. Deze cacao ceremonie is onderdeel van een mooie One-day retreat met oa. Breathwork, Yin Yoga, klankschaal massage en journaling. We activeren de lente energie en gaan weer onze natuur herinneren en voelen wat er mag (op)bloeien in het leven. Een dag met rust, bliss en zelf-compassie. Meld je aan via de button hieronder: 

 
Data:
bottom of page