top of page

Kind & Puber coaching
...een liefdevol duwtje in de goede richting

 

 

 • Is je kind onzeker of verlegen?

 • Neemt je kind afstand van groepen?

 • Heeft jouw kind nachtmerries of voelt het zich angstig in het donker?

 • Is je kind gevoelig voor harde geluiden of voor stemmingen?

 • Heb je het gevoel dat jouw kind zich niet laat zien aan de wereld?

 • Heeft je kind moeite met school, presteren of focussen?

 • Heeft je kind het gevoel van tekort schieten?

 • Voelt jouw kind jouw angst of stemmingen aan?

 • Voelt jouw kind zich onbegrepen of anders dan anderen?

  Ik leer kinderen weer in contact te komen met zichzelf; waar word ik blij van? Welke talenten heb ik? Ik bied ruimte voor kinderen om zichzelf te zijn. De sessies moeten vooral leuk en uitdagend zijn, zodat ze leren dat bewustwording een kracht is en niet een tekortkoming. Mijn aanpak is oplossingsgericht, de focus ligt op de kwaliteiten en kracht van het kind om zo de manieren te ontwikkelen om zichzelf te ondersteunen in lastige situaties en meer zelfvertrouwen  en eigenwaarde te creëren. .

Counseling bij scheiding voor kinderen & Volwassenen
...vanuit liefde en respect en nieuwe basis vormen 

Een counselingstraject is zo waardevol voor alle kinderen en ouders die in hun kracht gezet moeten worden na of tijdens een scheiding. Het doel is om je sterk te laten voelen en dichtbij jezelf te blijven, goed voor jezelf zorgen en grip krijgen op je gedachten en gevoelens. Wennen aan de nieuwe situatie en samen in een nieuwe samenstelling groeien in openheid en respect!

 

Veel kinderen komen na een scheiding in een loyaliteitsconflict terecht. Zij hebben niet om een scheiding gevraagd, maar ze voelen zich toch verantwoordelijk voor de twee mensen waar ze zo veel van houden. Hierdoor gaan kinderen vaak pleasegedrag vertonen en klampen zich vast aan de enige zekerheden die ze hebben: mama of papa, school of sport. Ze zoeken vaak afleiding om verdriet, communicatie en verandering uit de weg te gaan. Dit staat hun eigen ontwikkeling en groei in de weg. Belangrijk is ook om met elkaar in contact te blijven...kan moeilijk zijn, maar kind-ouderliefde overwint alles, is mijn ervaring!

 

Ook ouders moeten wennen aan de rol als gescheiden-ouder. Het valt niet mee om je eigen verdriet, gevoel van falen en je eigen onzekerheden te verbergen om er voor je kind te zijn. Je kind voelt jou haarfijn aan en prikt door je heen. Het mooiste en beste zou zijn om dit proces met elkaar te delen en vooral openheid te creëren. Ik help je graag om praktische handvatten aan te reiken en een luisterend oor te bieden. Ik, als ervarings deskundige, kan jullie helpen een weg te vinden in een nieuwe gezinssamenstelling, waarin harmonie en liefde voor het kind centraal staat.

 

Mijn ervaring: een nieuw begin, is lang niet altijd een slecht begin!
 

Na mijn beslissing om te gaan scheiden, heb ik alle emoties doorleeft: verdriet, schuldgevoel, gevoel van falen, angst en onzekerheden. Na deze (menselijke) processen, heb ik verantwoording genomen voor mijn leven en mijn eigen geluk. Dit werkte door naar mijn kinderen. Ik ben in goede harmonie gescheiden en heb nog steeds goed contact met de vader van mijn kinderen. We hebben altijd onze kinderen centraal gesteld en vanuit daar zijn we ons 'nieuwe' gezin gaan organiseren met heldere communicatie, respect voor elkaars rol en openheid. Een scheiding is niet alleen een eind, nog meer is het een nieuw begin. Ik zag het als een kans om het leven te gaan creëren op mijn manier. Het heeft me veel geleerd en gebracht: grenzen leren stellen, voor mezelf op durven komen en wat ik wél en niet wil in een relatie. Ik ben krachtiger geworden en dat is wat mijn kinderen zien en voelen...deze kracht en inzichten gun ik iedereen na een scheiding!

bottom of page