Prijs is € 15,- p.p.

Workshop is vanaf 8 personen

Workshop Dromenvanger


In deze workshop maak je met prachtige materialen, je eigen dromenvanger. Voor volwassenen heb ik diverse uitdagende versies beschikbaar en prachtige materialen om af te stemmen op je interieur.

 

De Mythe:

Al eeuwenlang maken Indianen uit Noord-Amerika dromenvangers om boven hun bed te hangen. De Indianen geven een dromenvanger vooral als geschenk aan een pasgeborene. Ouders hangen de dromenvanger dan boven het bedje van hun kindje.

De hemel is bezaaid met dromen; goede dromen maar ook slechte dromen. Tijdens de nacht worden de slechte en boze dromen in het web gevangen en vastgehouden. Met de eerste ochtendzon, drogen de boze dromen op en worden net als dauw uit het web verdreven. De goede, onderwijzende dromen worden door het centrum van de dromenvanger ongehinderd doorgelaten. Ze glijden langs de veren naar beneden op de dromer, zonder deze te storen in zijn slaap en treden daarmee het leven binnen van de dromer.

 

Mijn visie:

In de loop van ons leven kunnen we het contact met onze verlangens kwijtraken. Het vraagt rust en tijd en soms ook hulp om die verlangens en dromen voor de eerste keer of opnieuw te ontmoeten. Het gaat dan om zichtbaar worden en accpeteren dat de dingen anders zijn gelopen in je leven en daar is kracht en moed voor nodig.  Als iemand zijn droom kent, kan hij ook zijn belemmeringen ontdekken, die onder ogen zien, er mee aan de slag gaan om uiteindelijk het verlangen alsnog te realiseren.

 

Dromen die je onthoudt zijn boodschappen en geven je energie, inspiratie en richting. Die energie en inspiratie heb je nodig bij het realiseren van je dromen. Dat kan soms een lange weg zijn met veel obstakels maar als het echt je droom is, weet ik zeker dat je hem werkelijkheid kan laten worden.

 

Soms ga ik op onderzoek uit met mijn cliënt om zijn of haar droom te onderzoeken. Wat is de boodschap die verschuilt in je onderbewuste...wat is rijp om naar het oppervlakte te komen? Dromen vangen, begrijpen en ze daadwerkelijk realiseren is een persoonlijke ontwikkeling. Het is je bewust worden van wat je werkelijk wilt en welke talenten je inzet om je droom te verwezenlijken...